Barniqtestet.se
IQ facebook

över 422 877 har redan gjort detta IQtest


IQ sverige
Testet Toppresultat Hjälp Frågor Kontakt


IQtest för barnAtt testa intelligens är ett väldigt gammalt fenomen som gjordes första gången i början på 1900-talet av Alfred Binet då han försökte hitta en metod att skilja mellan barn som var normalt intelligenta och dom som var under det normala. Syftet var att placera den senare gruppen barn i särskilda skolor där dom då skulle få mer individuellt stöd och uppmärksamhet. På detta sätt skulle nivån på undervisningen inte sjunka av störningar och avbrott som skedde från den sistnämnda gruppen. När Binet arbetade med grupper som hade genomsnittsintelligens och grupper som bestod av extremgruppen som var utvecklingsstörda, upptäckte Binet att vissa uppgifter löstes lätt av normala gruppen men som av dom sistnämnde inte kunde alls. Binet beräknade den normala förmågan för varje individ var vid varje ålder och kunde på så sätt precisera hur många år en persons mentala ålder var, dvs över eller under normen.

Att göra låta sitt barn genomgå ett IQ-test kan vara till nytta både föräldrar och lärare, och inte minst för barnet själv som ofta tycker det är roligt med mentala och hjärnstimulerade övningar! Barnet bör vara utvilat och fri från distraktion när den tar sig an provet. Det underlättar om dom tycker det ska bli kul och verkligen vill göra vilja göra testet. Tvinga aldrig barnet till att göra detta iqtest.
Instruktion: Testet är anpassat för barn som är mellan 3,5 år och 8,5 år. Maxtiden som det ska ta att slutföra testet är 15 minuter. Som bäst kan man få 125 IQ och som lägst 80 IQ på detta test. Beroende på hur många rätt och fel du får räknas det ut en IQ mellan dessa siffror. De sista frågorna är lite svårare och är värda mer poäng. 80 och 125 är uträknat efter medel i Sverige och bara 4-7% har högre än 125 IQ. En vuxen bör finnas med och läsa upp instruktionen för barnet tydligt, eller om barnet är läskunnigt så kan denne läsa högt själv. För att resultat och test ska bli så korrekt som möjligt ska inte den vuxna lägga sig i barnets tankegångar och val av svarsalternativ.

OBS! Lägg aldrig någon värdering och etikett på ett barn som presterat ett lägre/lågt resultat på testet. Detta kan skapa ett dåligt självförtroende och skapa negativa tankar om sig själv. Människor tänker och har olika lätt för saker ting. Finns viss gjord forskning som visar att människor presterar som bäst andra till tredje gången denne utför ett IQtest, fler än tre gånger medför oftast inget förbättrat resultat.


Frågor och svar om barniqtestetVad är IQ?


IQ står för "Intelligence Quotient" och är ett mått för att mäta intelligens
Vad är medel IQ i Sverige?


100 IQ. 50% av alla har mellan 90 och 109
Är IQ samma sak som att vara smart?


Ja i vissa sammanhang. Notera att kunskap eller "boksmart" inte har något med IQ att göra.
Vem har högst IQ i världen?


Marilyn vos Savant. Hennes IQ ligger mellan 167 och 200 ungefär.
Kan jag träna upp min IQ?


Nej. Enda sättet att "träna" är att öva in svaren på ett test.
På ett annat test fick jag ett annat resultat än på ert. Varför?


Det beror på att olika test ger olika resultat men sannolikheten


att du får 130 på vårat och 60 på ett annat är låg.Kakor


Barniqtestet.se använder kakor. Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25 juli 2003 skall alla besökare på webbplatser som använder cookies informeras om detta.Vad gör ni med min information?


Vi sparar ingen info om dig och namnet du anger vid testets slut är frivilligt att fylla i och används bara på ditt IQ-resultat. Tex. "Mackan, du har 100 i IQ".
Om du betalar med SMS eller telefon går dem genom inhyrda betalväxklar som inte sparar din info utan bara drar pengar en gång. Dessa är MOMSMS AB och Wobtel AB.Du kommer alltså aldrig få reklam, bli kontaktad eller hamna i något register genom att använda våra tjänster. Du är helt anonym.
Vid övriga frågor. Kontakta oss!
IQ test
© barniqtestet.se 2024   -   Sekretesspolicy   -   info@barniqtestet.se   -   Testet kostar 40 kr + kostnaden av ett vanligt sms/samtal   -   Facebook.com/barniqtestet
Vi använder cookies för att ge våra besökare den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.